Hur funkar det?

Det finns för tillfället inga planer på en ny Pysselstafett. Att arrangera Pysselstafetten tar oerhört mycket tid och det är tid jag vill lägga på annat nu.

Jag låter emellertid infon nedan stå kvar tills jag har tid att skriva om den.

* * * * *

Ett par gånger per år samlas ett antal kreativa och glada bloggare och visar upp egna pysselbeskrivningar / tutorials. Jag samordnar det hela och gör ett schema så att det blir ordning och reda. :-) Pysselbeskrivningarna har deltagarna i sina egna bloggar och bloggschemat och annan information finns här på Pysselstafettens egen blogg.

Varje Pysselstafett har ett tema. Utöver temat är det relativt fritt. Jag vill ha bredd i typen av pyssel både när det gäller tekniker och material, men även en blandning av:

* pyssel för stora och pyssel för små
* återbruk och nypyssel
* saker man kan äta och sådant man definitivt inte ska äta ;-)
* inomhuspynt och utomhuspynt
* praktiska saker och opraktiska saker
* och mycket mer. :-)

Allra helst vill jag att man bidrar med något man kommit på själv. Men om man vill vara med, men absolut inte kan hitta på en egen tutorial, kan man utgå från någon annans tutorial, och sen visar hur man haft den som en Utgångspunkt. Man kan visa hur man kan ändra, lägga till, göra om. Det kan ju inspirera andra till att inte se tutorials som ett Facit, utan som just Inspiration. :-) Viktigt är då att man inte bara följer någon annans tutorial till punkt och pricka, utan gör något eget av den, samt att länka till den tutorial man utgått från.

Du som vill vara med gör så här:
1. Anmäl dig
Maila mig och berätta om vilken typ av pyssel du skulle vilja vara med med, bloggens namn och adress.

I Pysselstafettens Nyhetsbrev skickar jag ut info när en ny Pysselstafett närmar sig.

Det här inlägget kan vara bra att läsa när man planerar sitt pyssel (eller funderar på att vara med):
Tips vid planering av pyssel

2. Sprid infon! 
Lägg upp Pysselstafettsbilden samt länk till Pysselstafetten i din bloggs marginal.
Sen kan man även blogga om Pysselstafetten, gilla fb-sidan och tipsa andra om den och twittra, om man håller på med sånt. :-)

3. Ditt inlägg
På ditt datum lägger du upp en tutorial / beskrivning på din blogg. Har du flera beskrivningar så har du även flera datum.

Inlägget ska innehålla:
- en bra beskrivning med bild och text (film för den som vill)
! tänk på att du troligen kommer att få läsare som är nybörjare på din typ av pyssel, så lägg dig på deras nivå
- se till att det framgår i ditt inlägg att det är en del av pysselstafetten, samt ha en tydlig länk till pysselstafettens schema
- avsluta ditt inlägg med en länk till näste pysslare på listan (man kan även starta med att nämna den/dem som var dagen innan)